Търсене в уебсайта
ИСКАТЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ТРЕНИРАТЕ, НО НЕ ЗНАЕТЕ КАК? Ето няколко съвета.
Блог
22.03.2021.
Блог

ИСКАТЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ТРЕНИРАТЕ, НО НЕ ЗНАЕТЕ КАК? Ето няколко съвета.

22.03.2021.

Повечето от нас бяха доста мързеливи през зимата, което доведе до няколко излишни килограма, но и необяснима умора. Ако искате да „скъсате струната“ на неактивните дни и да движите тялото си - това е точното време! От вас зависи да решите дали ще бъде упражнение у дома или на открито и да се подготвите за действие! Предлагаме ви няколко практически съвета.

 

Credit: runtastic.com

 

НАМЕРЕТЕ ВДЪХНОВЕНИЕ ЗА ТРЕНИРОВКА И СИ ЗАДАЙТЕ ЦЕЛ

 

Колко пъти сте мислили да започнете тренировка, за да загубите тези известни 5 килограма излишък? Признайте си, колко бързо се отказахте от тази идея? Повечето обикновено намират оправдания, свързани с липса на време, множество задължения или просто сте изправени пред загуба на мотивация.

Ключът е да промените гледната си точка. Вместо да мислите за отслабване, помислете какво всъщност искате да постигнете - дали това е по-добра форма, повече енергия, по-висока производителност в работата или повече физическа гъвкавост, зависи от вас да определите.

Look for inspiration in you and around you, set long-term and short-term goals - and get new training equipment along the way to keep you motivated. Потърсете вдъхновение във себе си и около вас, поставете си дългосрочни и краткосрочни цели - и вземете ново оборудване за тренирика по пътя, което да ви държи мотивирани.

 

 

Започнете с малки стъпки и проследете вашия напредък в тренировките

 

Съсредоточете се върху краткосрочните цели. Направете план за тренировка за една седмица и се уверете, че спазвате този план. Следващата седмица направете крачка напред - въведете друга тренировка, допълнителна поредица от повторения на определени упражнения или допълнителни 5 минути кардио тренировки.

 

Проследете напредъка си от самото начало. Запишете резултатите си на хартия или следете с помощта на едно от популярните фитнес приложения. Гордейте се с всяка минута упражнения, които добавяте към графика си.

 

Ако сте начинаещ в упражненията, вижте как можете да създадете своя план за трениране:

 

 

ОЧАКВАЙТЕ ИНТЕРФЕРЕНЦИЯТА И ИЗГОТВЕТЕ "ПЛАН Б"

 

Пропускането на тренировка по каквато и да е причина не трябва да ви изхвърля от играта. Всеки изпитва неуспехи. Често в началото, след първите 2-3 седмици. Важно е да откриете тези смущения и да не се отказвате.

 

Ето няколко съвета за преодоляване на така наречената „криза на тренирането“:

 

1. Планирали ли сте тренировка, но нямате енергия? Направете почивка от редовните упражнения. Ако се чувствате изморени, не позволявайте това да ви обезсърчи, но отделете поне 10 минути за бърза и лесна тренировка, която ще раздвижи тялото ви, или помислете за въвеждане на сутрешни съчетания за по-добър старт на деня.

2. Чувствате ли стрес или загубена мотивация за тренировка?  Това е нормално явление и много трениращи се сблъскват с него в даден момент. Поглезете се с "почивен ден" и се наспете добре.

3. Пропуснали ли сте няколко тренировки и се чувствате зле от това? Помислете какво го причинява - това е свръхнатоварен график, натоварен ден или някакво лично усещане?. Опитайте се да извлечете поука от това, защото такива ситуации ще се повтарят. Направете почивка и се пригответе да продължите там, където сте спрели. По време на почивката можете да правите нови заключения, да придобивате нови знания или дори да бъдете допълнително мотивирани да продължите напред.

 

Credits: runtastic.com

 

И накрая, най-важното е упражненията да станат вашето ежедневие и да поддържате приемственост - защото това е по-важно от продължителността и вида на тренировките.Освен това целта е упражнението да бъде удоволствие и необходимост, а не задължение.

 

Ако решите да тренирате, или на открито, или у дома, нека бъде в качествено оборудване за тренировки, което можете да намерите в магазините Sport Vision или онлайн.

Подобни статии

11.
Mar.
Актуално
Обичаш да сменяш стила си и гардеробът ти е пълен с най-различни дрехи, които съчетаваш? Ако и ти си от този тип, то със сигурност ще оцениш страхотните попа...
05.
Mar.
Бягане
В този блог Ви разкриваме какви са иновациите и предимствата на маратонките GEL-NIMBUS 26 спрямо предишните и защо ще ги обикнете от първата стъпка.
06.
Nov.
Новини
Реновираният Sport Vision Panorama Mall Pleven отново посреща всички спортни фенове