Търсене в уебсайта
5 ЛЕТНИ АКТИВНОСТИ, КОИТО НЕ ВКЛЮЧВАТ БЯГАНЕ
Блог
20.07.2021.
Блог

5 ЛЕТНИ АКТИВНОСТИ, КОИТО НЕ ВКЛЮЧВАТ БЯГАНЕ

20.07.2021.

По-рано представихме 6 причини, поради които харесваме бягането, но ще се съгласим, че има друга група хора, които всъщност не обичат бягането.

Ако и вие принадлежите към тази група и търсите лятно развлечение - предлагаме 5 дейности, които са изключително ефективни и интересни и най-важното за не-бегачите - не включват бягане.

Колоездене - кардио тренировка, която ще ви хареса

Ако бягането не се отразява добре на ставите ви или ви натоварва прекалено много - колоезденето може да бъде подходяща алтернатива. В допълнение към факта, че колоезденето е много ефективен вид кардио тренировка, то е и много практично и не изисква специална подготовка.

Заменете колата си с велосипед този уикенд и опознайте заобикалящата ви среда от нова гледна точка.

Ролери – ефектна тренировка и гарантирано забавление

Пристигането на лятото е особено приятно за любителите на ролери. В продължение на десетилетия карането на ролери е една от любимите форми за отдих за различните възрасти - и освен забавно, има изключително положителен ефект върху укрепването на мускулите на краката и седалището. Дори и да сте малко по-възрастни - и не сте усвоили това умение - не позволявайте това да ви обезкуражи. Отървете се от страха, изберете правилния чифт ролкови кънки за себе си и се насладете на новото си любимо занимание.

Туризъм - отпускане на духа и тялото

Изследванията показват, че престоя в природата само за 30 минути намалява нивото на кортизол, хормон на стреса, с цели 21%.

Изберете възвишенията, които ще завладявате това лято, насладете се на предимствата на планината - и не забравяйте качественото туристическо оборудване.

Волейбол - на пясък или бетон

Съберете отбора, вземете топката и се насочете към най-близкото игрище. Насладете се на плажен или волейбол на асфалта, докато движите тялото си и събуждате екипния дух. Ако организирате мач край водата, всичко, от което се нуждаете, е бански, волейболна топка и желание за честна игра и добро забавление.

Плуването - неизбежно обучение през лятото

Спасението от летните жеги, много от нас търсят на близките плажове. Излишно е да казвам, че има много известни положителни ефекти от плуването, свързани с укрепване на голям брой мускулни групи, фитнес и издръжливост. Освен това дълбокото дишане по време на плуване ни освобождава от безпокойството, намалява нивата на стрес и по този начин ефективно влияе на релаксацията.

Независимо дали сте решили да плувате в басейни, зони за къпане или на море - в нашата оферта можете да намерите разнообразие от оборудване за плуване за всички възрасти.

Разбира се, погрижете се за адекватно хранене през лятото, достатъчен прием на течности, но и за периода, когато се развличате. Силно препоръчваме да избягвате следобеда и директното излагане на слънце по време на високи температури. Открийте вашата формула за това как да бъдете по-здрави с всеки нов ден.

Екипа на Sport Vision

Подобни статии

11.
Mar.
Актуално
Обичаш да сменяш стила си и гардеробът ти е пълен с най-различни дрехи, които съчетаваш? Ако и ти си от този тип, то със сигурност ще оцениш страхотните попа...
05.
Mar.
Бягане
В този блог Ви разкриваме какви са иновациите и предимствата на маратонките GEL-NIMBUS 26 спрямо предишните и защо ще ги обикнете от първата стъпка.
06.
Nov.
Новини
Реновираният Sport Vision Panorama Mall Pleven отново посреща всички спортни фенове