Търсене в уебсайта
ПРЕПОРЪЧВАМЕ: ТОП 5 МАРАТОНКИ ЗА БЯГАНЕ НА МАРАТОН
Блог
28.04.2022.
Блог

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: ТОП 5 МАРАТОНКИ ЗА БЯГАНЕ НА МАРАТОН

28.04.2022.

Няма универсален модел маратонки за бягане, който да пасва еднакво на всеки бегач, всяка форма на крака и пронация. Бегачите винаги търсят перфектния модел и изборът е различен в зависимост от това дали сте начинаещ или не сте. Когато избирате маратонки, винаги е най-добре да отидете в магазин, който има скенер за крака, който тества пронацията на стъпалото, когато бягате. Този тест ще ви помогне да намерите правилните маратонки. Най-добрият съвет, който можем да ви дадем преди покупката, е винаги да се снабдявате с половин размер по-големи маратонки, за да имате достатъчно място за пръстите на краката. Маратонките за бягане трябва да пасват идеално, без дискомфорт или смущения.

Представяме ви ТОП 5 мъжки и дамски маратонки за бягане, които са сред най-високо класираните обувки както според учените, така и според бегачите.

ДАМСКИ МОДЕЛИ:

Hoka Clifton 8 

Това са висококачествени дамски маратонки за бягане, които осигуряват още по-мека стъпка от предишните модели. Предназначени са за бегачи с неутрална пронация. Те имат същата линия като предишните модели на Clifton, но също така са подобрени с нова, изключително лека пяна в междинната подметка, която практически изчезва под стъпалото. Прилепват към крака, осигурявайки невероятен комфорт и стабилност, и са изненадващо леки. Новото поколение на тези маратонки е направено с мрежеста дишаща горна част, която осигурява постоянна вентилация и необходимата свежест по време на състезанието. Имайте предвид, че този модел се оказа по-добър за по-студени дни, повече отколкото за високи температури. Обновената комбинация от междинна подметка предлага една от най-леките и най-енергични пяни досега и прави тези маратонки леки и бързи, осигурявайки отлична амортизация и възвръщаемост на енергията на всяка стъпка.


Маратонките Hoka Clifton 8 са за тези, които обичат бягането на дълги разстояния, хубавото време и умереното темпо.

  • Надстройките в сравнение с версия 7 не са само естетика, така че марката може да популяризира нов модел, но и да подобри вече страхотните характеристики на този модел.
  • Не е предназначен за бързо бягане на дълги разстояния.
  • Тегло 210гр.

Така че, ако се състезавате с времето, изберете други маратонки, които предлагаме.

Nike ZoomX Vaporfly NEXT% 2

Тези маратонки със сигурност са едни от най-бързите, които можете да намерите на пазара. Предназначени са за бегачи с неутрална пронация. Ти наистина летиш в тях! Ти наистина летиш в тях! Обърнете внимание обаче при избора на този модел, защото той има своите особености. Ако целта ви е да бягате изключително бързо на дълги разстояния и постоянно да чувате лични рекорди, тогава тези маратонки могат да бъдат чудесен инструмент за краката ви. Въпреки че изглеждат много странни на пръв поглед, те са подобрени с най-новите технологии и са предназначени за малък процент бегачи, които искат само най-съвременното и най-бързото. В повечето случаи тези маратонки са сред първите по отношение на препоръките за тези, чиято задача е бързо да достигнат целта и по възможност да спечелят. Докато бягате в този модел, ще имате впечатлението, че скачате на батут – възвръщаемостта на енергията е точно толкова висока.

Страничните връзки и ярките, дори метални цветове ги правят едни от най-атрактивните модели на пистата.

  • Не е предназначен за бегачи с много широки крака.
  • Препоръчва се за бегачи, които първо докосват земята с горната част на краката си.
  • Това не е маратонка, която ще носите за лека разходка или джогинг, изисква да сте постоянно на пръсти и много бързи.
  • Тегло 196 гр.

Така че, ако Nike ZoomX Vaporfly NEXT% 2 е вашият избор, това означава, че сериозно възнамерявате да се откроите в надпреварата.

adidas Ultraboost 22

Тези маратонки са изключително удобни за ежедневни бягащи упражнения, но стойността им се удвоява, защото се оказаха чудесни и за ежедневието – като модерен модел, който осигурява безкомпромисен комфорт във всеки смисъл. Предназначени са за бегачи с неутрална пронация.
Те са проектирани на базата на емблематичната пяна Ultraboost и представляват модерни маратонки за дълги разстояния и бягане с умерено темпо. Толкова са леки, че след миг може да забравите, че са на краката ви. Освен това те са предназначени за бягане при високи температури, защото поддържат краката сухи и свежи. Идеална подкрепа за всички вас, които разбивате леда в първия си маратон.

  • Подхождат на размера, който носите.
  • Те носят усещане за необикновено подсигурени крака.
  •  Не се изисква период на аклиматизация
  •  Препоръчва се за твърди бегачи, но не и за тези с изключително широки крака.
  •  Тегло 283 гр.

Ако искате безопасно, леко, ежедневно бягане и удоволствие на дълги разстояния, тогава adidas Ultraboost 22 е правилният избор за вас.

МЪЖКИ МОДЕЛИ:

Nike Air Zoom Alphafly Next%

Тези маратонки са направени за летене по улиците и пътеките. Те са бързи, подскачащи, леки, просто всичко, от което са направени, е готово за скорост. Предназначени са за бегачи с неутрална пронация. И те са предназначени за бегачи, които се интересуват от скорост, чупене на лични рекорди, победи и нищо друго!

За маратонки, предназначени за състезания, особено за писти на дълги разстояния, те са невероятно удобни. При контакт със земята стъпалото се чувства потопено в пяна и отскача. Пяната Nike ZoomX е невероятно отзивчива и лека, като ви дава оптимално възвръщане на енергията и облекчава натиска върху краката ви, докато бягате на километри. В комбинация с два тънки и видими модула Zoom Air, тази пяна носи много чиста енергия и прави Alphafly NEXT% далеч пред другите маратонки на Nike. Подметка от въглеродни влакна, която се простира по цялата дължина на маратонката, придава усещане за стабилност и осигурява експлозивен старт и ускорение. Този модел е предназначен за сериозни бегачи, които се състезават с времето.

  • За мнозина това са маратонки номер 1, когато става дума за състезателно бягане, и със сигурност най-добрият модел на Nike в тази спортна категория.
  • Подхождат на размера, който носите.
  • Осигуряват подскачащо бягане с висока възвръщаемост на енергията.
  • Платформата е подходяща само за бързо бягане, в противен случай са нестабилни.
  • Страхотен избор за бегачи, които обичат по-голямо падане на крака.
  •  Тегло 227 гр.

New Balance Fresh Foam x 1080v12

Нашата оценка е, че този модел е идеален за ежедневни тренировки, докато не изпълните обещанието, което сте си дали и преминете през финалната линия. С тези маратонки комфортът е приоритет с всички други предимства за висока производителност, които притежават. Това, което изненадва и радва, е лекото тегло на тези маратонки, изключителната дишаемост на горната част и сцеплението с пистата. Сцеплението на Fresh Foam x 1080v12 е безупречно на асфалт, на мокри, дори заледени участъци. При тях стъпалото е напълно стабилно при бягане.
New Balance инвестира своя потенциал и най-съвременна технология, за да направи тези първокласни маратонки. Те са изключителни за бегачи с умерено и по-бавно темпо, които се наслаждават на лесни бягащи километри и изключително ценят гъвкавостта и подскачането.

  • Внимателно фиксирани крака, без напрежение.
  • •Осигуряват ненадминато сцепление върху различни повърхности.
  • Не се препоръчва за неравен терен, където се изискват бързи и остри завои.
  • Тегло 285 гр.

Ако сте обмислили внимателно препоръчаните модели маратонски маратонки, е ясно, че трябва да познавате крака си, начина, по който ходите, както и скоростта и целта на бягането, за да изберете идеалния си чифт маратонки. Маратонки за бягане не трябва да ви пречат във всяка ситуация. Те трябва да са вятърът в гърба ви и истински съюзник в бягането на предвидените километри. Разбира се, не идвайте на състезанието с наскоро купени, все още неносени маратонки. Вие трябва да се приспособите към тях, а те към вас. Посетете нашите магазини, опитайте всеки модел и потърсете препоръка от нашите опитни търговци. Желаем ви късмет, хубаво време и вятър в гърба.

Екипа на Sport Vision

Подобни статии

11.
Mar.
Актуално
Обичаш да сменяш стила си и гардеробът ти е пълен с най-различни дрехи, които съчетаваш? Ако и ти си от този тип, то със сигурност ще оцениш страхотните попа...
05.
Mar.
Бягане
В този блог Ви разкриваме какви са иновациите и предимствата на маратонките GEL-NIMBUS 26 спрямо предишните и защо ще ги обикнете от първата стъпка.
06.
Nov.
Новини
Реновираният Sport Vision Panorama Mall Pleven отново посреща всички спортни фенове