Търсене в уебсайта
AL RIHLA: ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ОФИЦИАЛНАТА ТОПКА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО В КАТАР
Блог
18.05.2022.
Блог

AL RIHLA: ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ОФИЦИАЛНАТА ТОПКА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО В КАТАР

18.05.2022.

 

От момента, в който Adidas представи официалната топка на тазгодишното Световно първенство на 30 март, феновете на най-важното забавление в света с нетърпение отброяват времето до началото на футболния спектакъл в Катар. От 21 ноември до 18 декември тази година 32 отбора ще се борят за най-престижния трофей в международния футбол. Както при всички големи състезания досега, FIFA положи усилия и този път да пусне официална топка, която ще се върти от някои от най-големите футболни имена днес.

Като един от най-известните производители на спортно оборудване, Adidas създава топката за Световната купа за 14-ти пореден път. Според тази компания това ще бъде най-бързата топка в историята на състезанието. Al Rihla ще лети във въздуха по-бързо от всяка топка досега.

„Това е невероятна, устойчива и висококачествена топка Adidas, на която ще се насладят звездите, които играят на най-голямата сцена в света в Катар, както и всички останали играчи по света“, каза Jean-Francois Patti, маркетинг директор на FIFA. „Пътуването на Al Rihla около света ще бъде невероятно постижение на Световното първенство по футбол и ще даде на феновете уникална възможност да се включат в събитието, тъй като вълнението нараства преди големия старт.“

Официалната топка също има своето име, което не е дадено случайно – Al Rihla на арабски означава „пътуване“ и е вдъхновено от цветните яхти, богатата култура, внушителната архитектура и знамето на Катар. По пътя си по света Al Rihla ще свърже и обедини всички футболни фенове и ще им даде възможност да усетят духа на Световното първенство още преди началото на състезанието.

Дизайнът на топката се основава на точни данни и множество тестове в лаборатории на Adidas, аеродинамични тунели, както и на терена, където е тествана от играчи. Al Rihla е създадена, за да осигури най-високо ниво на точност и надеждност. Тайната е в текстурираните панели Speedshell с неправилна форма, от които има общо 20, които позволяват прецизност, стабилност и пълен контрол на движението. Благодарение на микротекстури, релефни шарки и аеродинамична форма, тази топка е създадена за летене на терена. Интериорът е проектиран да осигури скорост, прецизност и последователност, с максимално задържане на въздух в мехура. В допълнение, Al Rihla е първата топка за Световната купа, която е направена изключително от бои и лепила на водна основа. С това adidas за пореден път показа своята инициативност в борбата за по-екологично производство с използване на устойчиви материали в конструкцията.

Официалната топка на шампионата вдъхнови серия от топки на adidas, посветени на това футболно събитие, така че топките на Al Rihla за различни варианти на играта могат да бъдат намерени в техния обхват. Футбол на закрито или на открито, на трева или твърди настилки, при нормални или зимни условия, вече можете да играете с една от топките на adidas Al Rihla, които ще ви вдъхновят да се почувствате сякаш току-що сте стъпили на Al Janoub или някой от впечатляващите стадиони в Катар.

Не пропускайте възможността да завъртите своята Al Rihla и да се забавлявате с отбора или приятелите си, докато очаквате с нетърпение началото на футболния спектакъл на годината.

Екипа на Sport Vision

Подобни статии

11.
Mar.
Актуално
Обичаш да сменяш стила си и гардеробът ти е пълен с най-различни дрехи, които съчетаваш? Ако и ти си от този тип, то със сигурност ще оцениш страхотните попа...
05.
Mar.
Бягане
В този блог Ви разкриваме какви са иновациите и предимствата на маратонките GEL-NIMBUS 26 спрямо предишните и защо ще ги обикнете от първата стъпка.
06.
Nov.
Новини
Реновираният Sport Vision Panorama Mall Pleven отново посреща всички спортни фенове