Търсене в уебсайта
ADIDAS С МИСИЯ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА: ПЛАСТМАСАТА Е ПРОБЛЕМ, ИНОВАЦИИТЕ СА РЕШЕНИЕ
Блог
28.05.2021.
Блог

ADIDAS С МИСИЯ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА: ПЛАСТМАСАТА Е ПРОБЛЕМ, ИНОВАЦИИТЕ СА РЕШЕНИЕ

28.05.2021.

Знаете ли, че всяка година се произвеждат 350 милиона тона пластмаса, която с течение на времето се превръща в микропластмаса и, ако не бъде контролирана, се озовава в реки, морета и океани, увреждайки екосистемата на планетата и нашето здраве?

Живеем в свят, който е изправен пред проблема със замърсяването и пластмасовите отпадъци. Днес, повече от всякога, ние носим отговорност да се грижим за бъдещето на нашата планета. Количеството пластмаса в природата вече представлява опасност за околната среда и ако всички заедно не предприемем конкретни стъпки, ще срещнем още по-големи трудности в бъдеще.

Като един от най-големите производители на спортно и лайфстайл оборудване, марката adidas осъзнава предизвикателствата, пред които е изправена цялата планета, и се стреми да допринесе както на глобално, така и на местно ниво.

Специална категория, с която adidas се занимава от години, е екологията и устойчивостта. Точно затова тази марка се ангажира да премине към използването на 100 процента рециклиран полиестер до 2024 г., да намали емисиите на вредни газове с 30 процента до 2030 г., докато до 2050 г. adidas се стреми да постигне климатична неутралност като компания.

По пътя към опазване на околната среда всяка стъпка е важна и всичко има значение. Ето защо марката с "трите ленти" вече въведе промени в процеса на производство, опаковане и транспорт. Използването на естествени и рециклирани материали, новият дизайн на кутията за обувки, използването на биогорива в транспорта  са само част от нещата, които позволяват драстично намаляване на емисиите на вредни газове и допринасят за опазването на планетата.

„Използвайки иновативни решения, искаме да сложим край на пластмасовите отпадъци и в същото време да предоставим най-добрите продукти за спортистите. По същия начин, по който подкрепихме спортистите чрез победи и поражения, ние също ще подкрепим нашата планета, като се справим с нея. Заедно ще бъдем по-добре, защото пластмасовите отпадъци са проблем, а иновациите са нашето решение“, казват от adidas.

Всеки от нас може да направи малки промени днес, които имат голямо влияние върху бъдещето. Намаляването на употребата на пластмаса в ежедневието, изхвърлянето на пластмаса за еднократна употреба, интелигентното сортиране на отпадъците, образованието, рециклирането, закупуването на продукти от рециклирани или естествени материали са само част от начините, по които всеки от нас може да допринесе за опазването на околен свят.

Бъдете част от промяната на  EcoVision x adidasДопринесете за опазването на околната среда, като закупите моделите на adidas, изработени от рециклирани материали, които можете да намерите във всички наши магазини и онлайн магазини.

Екипа на Sport Vision

Подобни статии

11.
Mar.
Актуално
Обичаш да сменяш стила си и гардеробът ти е пълен с най-различни дрехи, които съчетаваш? Ако и ти си от този тип, то със сигурност ще оцениш страхотните попа...
05.
Mar.
Бягане
В този блог Ви разкриваме какви са иновациите и предимствата на маратонките GEL-NIMBUS 26 спрямо предишните и защо ще ги обикнете от първата стъпка.
06.
Nov.
Новини
Реновираният Sport Vision Panorama Mall Pleven отново посреща всички спортни фенове