Търсене в уебсайта
СПОРТНИ МЪЖКИ КЛИНОВЕ И ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГИ ИМАТЕ, АКО ТРЕНИРАТЕ
Блог
19.10.2022.
Блог

СПОРТНИ МЪЖКИ КЛИНОВЕ И ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГИ ИМАТЕ, АКО ТРЕНИРАТЕ

19.10.2022.

Мъжките клинове привличат голямо внимание в света на модата. Някои хора ги обичат и се радват да ги носят, въпреки че повечето мъже твърдят, че усещането за стягане ги кара да се чувстват неудобно.

Въпреки това, мъжките клинове като важна част от екипировката за тренировки придобиха огромна популярност сред професионалните спортисти и спортистите за развлечение. Те навлязоха широко в света на спорта и един от първите намеци беше появата на тесни шорти, които имаха ролята да позволяват по-голяма свобода на движение по време на колоездене. Скоро велосипедните шорти получиха по-дългата си версия, за да могат да предпазват колоездачите в по-студено време. Същото се случи и с плувците - банските получиха разширение под формата на крачоли, първо до коленете, а по-късно достигнаха цялата си дължина. Днес не е рядкост да видите бегачи, баскетболисти или например волейболисти да тренират със спортен клин и ето защо те трябва да бъдат сред екипировката ви за упражнения.

Спортният клин осигурява изключителна подкрепа на мускулите.

В света на спорта компресията има важно място не поради естетически причини, а за подобряване на представянето при тренировки. Тази иновативна технология осигурява отлична подкрепа на мускулите по време на упражнения с висока интензивност. Прилепналата кройка не затруднява движенията, а спортистът се чувства лек и мотивиран докато тренира в тях. Компресионните клинове са предназначени да поддържат естествената форма на тялото, предотвратяват възможни наранявания, повишават комфорта и ефективността на тренировките. Физиотерапевтите и лекарите по спортна медицина са съгласни, че компресионното облекло предотвратява възпалението на мускулите и предпазва от ежедневни микронаранявания.

Изработени са от специални материали, предназначени за спорт.

Професионалното оборудване е проектирано с технологии, които премахват потта от кожата, което ви кара да останете свежи по време на цялата тренировка. Тази технология е интегрирана в тъканта и има способността да неутрализира потта. В спортните клинове няма подгизване, няма усещане за влага или тежест. Следователно няма препятствия по пътя към целта.

Осигуряват оптимален баланс на топлина и комфорт.

В спортните клинове можете да усетите топлината, която се генерира, когато кожата се трие в материала. Въпреки това, благодарение на специалната конструкция, тази топлина е равномерна и балансирана. Някои модели имат мрежести панели, които позволяват постоянен въздушен поток, което допринася за още по-интензивно усещане за комфорт. Ако тренирате на открито, в по-студено време, спортният клин ви топлят през цялото време и не позволяват на вятъра и студа да ви пречат. Така че суровите климатични условия вече не са извинение за пропускане на тренировка!

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩИЯ МОДЕЛ СПОРТЕН КЛИН?

Определено трябва да пробвате клинове, за да намерите модел, който подхожда на вашата фигура. Те не трябва да ви задържат, да са прекалено стегнати или стягащи. Повечето специализирани спортни клинове имат еластични панели отстрани, които позволяват да се нагласят по тялото ви. Не забравяйте да проверите етикета и да видите за какъв вид спорт са предназначени, защото само така ще извлечете максимума от тях. Обърнете внимание на дължината на краката. Най-добрата дължина е тази, която покрива глезените.

Ако ви е неудобно да носите само клин, винаги има вариант да го носите под къси панталони, за да не се чувствате неудобно. Известният NBA играч ЛеБрон Джеймс е най-добрият популяризатор на мъжките клинове и един от първите спортисти, които ги приемат като неразделна част от екипировката. Той винаги ги носи под шортите си, на терена и извън него, като твърди, че те поддържат перфектната телесна температура и че компресията ласкае мускулите му през целия ден.

Спортните мъжки клинове са страхотна подкрепа по време на спорт, така че - едно голямо ДА! Дизайнерите ги създават в различни цветове, така че можете да си играете с комбинации и да придадете персонален щрих на вашите тренировки. Те често имат светлоотразителни детайли, които ви правят лесно видими, ако тренирате на открито. Някои модели имат джоб, където можете да съхранявате телефона, ключовете или картите си, което е допълнително предимство, особено за бегачи, които бягат на по-дълги разстояния.

Богата селекция от мъжки клинове за различни спортни дейности е достъпна на нашия уебсайт. Изберете своя модел и почувствайте напълно ново измерение на комфорт по време на тренировка.

Екипа на Sport Vision

 

Подобни статии

11.
Mar.
Актуално
Обичаш да сменяш стила си и гардеробът ти е пълен с най-различни дрехи, които съчетаваш? Ако и ти си от този тип, то със сигурност ще оцениш страхотните попа...
05.
Mar.
Бягане
В този блог Ви разкриваме какви са иновациите и предимствата на маратонките GEL-NIMBUS 26 спрямо предишните и защо ще ги обикнете от първата стъпка.
06.
Nov.
Новини
Реновираният Sport Vision Panorama Mall Pleven отново посреща всички спортни фенове