Търсене в уебсайта
ПЕТ ПРИЧИНИ ЗАЩО ПАМУЧНАТА ТЕНИСКА НЕ Е ПОДХОДЯЩА ЗА ТРЕНИРОВКА
Блог
01.11.2022.
Блог

ПЕТ ПРИЧИНИ ЗАЩО ПАМУЧНАТА ТЕНИСКА НЕ Е ПОДХОДЯЩА ЗА ТРЕНИРОВКА

01.11.2022.

Решили сте да активирате тялото си и да започнете тренировки. Опаковате оборудването си за тренировка и посягате към най-удобната памучна тениска от гардероба си. Предлагаме ви пет причини, поради които памучната тениска в никакъв случай не е добър избор за какъвто и да е вид спорт.

Тъканите с високо съдържание на памук ви задържат

Памукът, като естествен материал, се усеща най-добре до кожата, диша, мек е и е идеален за ежедневно носене. Памучната екипировка обаче ви ограничава по време на тренировка, затруднява движенията ви и ви кара да се чувствате некомфортно. По време на всяка тренировъчна сесия, дори и тази с по-лека интензивност, тялото се загрява и се изпотява. Памукът бързо абсорбира потта и тениската ви става мокра, тежка и неприятно студена. Кожата реагира на потта със зачервяване или обриви, особено в гънките.


Точно затова съществуват специализирани тениски за тренировки. Те са изработени от материали с иновативна технология, която елиминира потта от кожата, изсъхва бързо и ви кара да се чувствате свежи и приятно охладени, особено по време на високоинтензивни кардио упражнения. Ако тренирате на открито, този тип тениска ще запази топлината на тялото ви, а стратегически разположените панели ще контролират дишането.

Няма значение дали тренирате във фитнеса или на открито, специализираните материали са на разположение, за да премахнат всяко препятствие и да ви помогнат да ставате по-силни с всеки изминал ден.

Свободата на движение е важна

Памучната тениска прилепва към кожата и ограничава свободата на движение. Тренировъчните машини остават мокри след вас и създават допълнителен дискомфорт за околните.


Спортните тениски могат да изглеждат като класическите тениски по своята кройка, могат да бъдат напълно вталени, със или без ръкави. Който и модел да изберете, той е внимателно проектиран, за да бъде чудесна опора по време на тренировка. В тях свободата на движенията е гарантирана, те ви мотивират да направите още една крачка напред и в тях можете да наблюдавате как тялото ви се променя и как мускулите стават видими и вретеновидни. Тренировъчните тениски подчертават фигурата ви и повишават самочувствието, което е много важно за постоянството и последователността в тренировките.

Специализираната спортна екипировка е създадена, за да издържи дълго

Лайфстайл облеклото не е подходящо за спорт, защото се износва много по-бързо и е много по-сложно за поддръжка. Памучните артикули се перат при високи температури, съхнат по-бавно и изискват гладене. Ако след тренировката продължите с други дейности, това означава, че през целия ден ще носите със себе си подгизнал гардероб.


Специализираните тениски за тренировка могат да се перат на ръка или в перална машина при по-ниски температури, ще изсъхнат за час, без да е необходимо гладене, и заемат минимално място в чантата ви за тренировки. Тези тениски са издръжливи и могат да се използват в продължение на години, без да губят нито външния си вид, нито функционалността си. Така че, още една причина да вземете предвид какво ще носите, когато тренирате.

Специализираното спортно оборудване се грижи за тялото ви

За разлика от памучните тениски или спортни екипи, които седят небрежно, тренировъчната екипировка има свойства, които ви осигуряват опора, но също така предпазват мускулите ви от микротравми. Това се отнася преди всичко до компресиращите свойства, а след това и до позата на тялото по време на определени упражнения. Както мъжките, така и женските облекла са изработени със специално внимание, със стратегическа опора там, където тя е най-необходима. Например - тениските за бягане с дълъг ръкав имат отвор за пръстите, който не позволява нежелано движение и проникване на студен въздух. Също така самият материал поддържа топлината на тялото и предотвратява поривите на вятъра и студа, така че със съвременните технологии всеки сезон е подходящо време за тренировки.

Дори по време на тренировка можете да бъдете забележими и модерни

Дизайнерите на спортни облекла не само обръщат внимание на високата производителност по време на тренировките, но и се занимават със същата страст с външния вид и привлекателността на елементите на облеклото. Можете да изразите напълно себе си и стила си чрез спортна екипировка. Можете да играете с цветове, модели, редуцирани или по-екстравагантни комбинации. Която и да изберете, знайте, че тя ще бъде чудесен партньор по пътя към постигане на желаните резултати. В спортното облекло имате повече самочувствие, фигурата ви изглежда по-добре и това е чудесен стимул за постигане на добри спортни резултати.

На пръв поглед специализираното спортно облекло е много по-голям финансов разход за начинаещия трениращ, отколкото да посегне към вече носена тениска от гардероба. В дългосрочен план обаче тази инвестиция е и много изгодна. Спортното облекло е издръжливо и дълготрайно, така че с периодични допълнения скоро ще имате завидна колекция, която ще използвате години наред. Много неопитни трениращи обръщат най-голямо внимание на маратонките, обаче всяка част от спортното облекло играе еднакво важна роля по време на тренировките, а това са резултатите, с които ще се гордеете.

Не забравяйте, че за всеки вид тренировка или спорт има специализирана екипировка и тя е за вас, за да направи тренировките ви по-лесни, по-спокойни и по-безопасни.


В нашия онлайн магазин ще намерите специализирана спортна екипировка за различни спортни дейности.

Спортни поздрави,

Екипа на Sport Vision

 

Подобни статии

11.
Mar.
Актуално
Обичаш да сменяш стила си и гардеробът ти е пълен с най-различни дрехи, които съчетаваш? Ако и ти си от този тип, то със сигурност ще оцениш страхотните попа...
05.
Mar.
Бягане
В този блог Ви разкриваме какви са иновациите и предимствата на маратонките GEL-NIMBUS 26 спрямо предишните и защо ще ги обикнете от първата стъпка.
06.
Nov.
Новини
Реновираният Sport Vision Panorama Mall Pleven отново посреща всички спортни фенове