Търсене в уебсайта
КАКВИ СА ВАШИТЕ НОВОГОДИШНИТЕ РЕЗОЛЮЦИИ?
Актуално
05.01.2021.
Актуално

КАКВИ СА ВАШИТЕ НОВОГОДИШНИТЕ РЕЗОЛЮЦИИ?

05.01.2021.

Година, която остана зад нас и ни научи на много уроци. Разбрахме колко е важно да се грижим за себе си и другите, колко ценно време отделяме на близките си, но също така колко важни са редовните упражнения и здравословният начин на живот за нашето физическо и психическо здраве. В края на тази изпитателна година ви каним да запишете новогодишни резолюции, благодарение на които ще постигнете нови спортни (и житейски) успехи.

Ако вашата новогодишна резолюция е да изтичате 5 км ...

 

Започнете да се подготвяте през януари, първо като вървите с бързо темпо, а след това пресичате по-къси разстояния с бягане. Благодарение на редица приложения, предназначени за начинаещи, няма да ви е трудно да влезете във форма бързо Важно е само да имате адекватна екипировка за бягане, която няма да ви забави, а да ви тласне и със сигурност ще ви помогне да постигнете тази новогодишна резолюция.

За всички вас, чиято новогодишна резолюция е да избягате полумаратон или маратон, имаме послание - не се отказвайте, защото е възможно! Тренирайте редовно, увеличавайте темпото на бягане всяка седмица и се наслаждавайте на всеки момент, прекаран в състезанието, защото това е неповторимо. И да, ще имате кризи, но бързо ще ги забравите в момента, в който преминете през финалната линия.

 

Ако вашата резолюция е да пиете повече вода ...

 

Започнете, като настроите алармата на телефона си, за да ви напомня, че е време за хидратиране. Друг ефективен начин да поддържате тялото си хидратирано непрекъснато е винаги да имате бутилка вода с вас, която да ви подканва да хидратирате.

За да бъде тялото ви напълно хидратирано, трябва да изпиете 8 чаши вода през деня. Освен че имате повече енергия, пиенето на това количество вода също ще ви помогне да отслабнете.

Ако вашата новогодишна резолюция е да ходите повече ...

 

Започнете на 1 януари. Ходенето е чудесно упражнение, за което мнозина казват, че е по-ефективно от бягането. Независимо дали разхождате кучето си или искате да се разхождате сами или с приятели, в природна среда или в града, удължавайте зададеното разстояние всеки ден и със сигурност ще се чувствате много по-добре.

Ако вашата резолюция е да изпробвате нов тип тренировка ...

 

Препоръчваме да изберете такъв тип, който е пълна противоположност на вашата редовна тренировка. Ако харесвате упражненията HIIT, опитайте йога и обратно. Вече можете да намерите редица тренировки онлайн, така че изследвайте YouTube или някое от приложенията за фитнес и се насладете на новото изживяване и сила, които със сигурност ще спечелите.

Ако вашата резолюция е да спите достатъчно през Нова година ...

 

Има много начини да постигнете точно това. Като за начало, лягайте по-рано, вместо да сърфирате в интернет или да превъртате социалните мрежи, насладете се на четенето на книга или просто на мислите си. С времето оставете разтягането преди лягане,  да се превърне в рутина, защото това кратко упражнение ще повлияе по добър начин на режима на съня ви.

Ако вашата резолюция е да се упражнявате повече и редовно ...

 

Предлагаме ви да тренирате сутрин. Въпреки че вечерните упражнения са по-лесни, сутрешните са много по-ефективни, защото ще ускорят метаболизма ви, ще ви помогнат да бъдете по-продуктивни и ще ви позволят да се насладите на всички леко забранени лакомства по-късно през деня.

Не забравяйте още нещо - слушайте тялото си по всяко време, защото то ще ви каже как се чувства. А резултатите? Резултатите ще се видят по-бързо, отколкото сте очаквали.

Пожелаваме ви здрава и вдъхновена от спорта 2021 година!

Екипа на Sport Vision

Подобни статии

11.
Mar.
Актуално
Обичаш да сменяш стила си и гардеробът ти е пълен с най-различни дрехи, които съчетаваш? Ако и ти си от този тип, то със сигурност ще оцениш страхотните попа...
05.
Jan.
Актуално
Спортните решения са едни от най-честите в списъка с цели, които планираме да постигнем през Новата година.
18.
Jul.
Актуално
Ако упражненията са неизменна част от вашето ежедневие, вярваме, че и това лято няма да пропуснете.
21.
Jun.
Актуално
Представяме Ви първата итерация на модела GEL-NIMBUS, маратонки Asics Gel-Nimbus 24 с иновативна технология на междинната подметка, която ще промени въз...
12.
Apr.
Актуално
Пролетта пристигна с наситените си цветове, въздухът ухае на ново начало, ръкавите се скъсиха, слънчевите очила изплуваха от чантите и всяка стъпка стана по-...