Търсене в уебсайта
КАК ДА ИЗПЪЛНИТЕ ВАШИТЕ НОВОГОДИШНИ РЕШЕНИЯ?
Актуално
14.01.2022.
Актуално

КАК ДА ИЗПЪЛНИТЕ ВАШИТЕ НОВОГОДИШНИ РЕШЕНИЯ?

14.01.2022.

Колко пъти сте записвали новогодишните обещания на лист хартия и сте ги оставяли да чакат подходящия момент, за да започнете да работите върху тях? Знаем, че сте имали добри намерения, но бързо се отказахте. Може би не сте били достатъчно мотивирани да започнете или сте си поставили трудна задача, от която сте се отказали, преди дори да сте опитали. И пак, може би сте влезли в Новата година спокойни и облекчени, с мисълта, че всичко ще дойде от само себе си. Така или иначе празничната еуфория приключи, а януари вече е наполовина минал. Така че, нека направим тази година незабравима и различна! Ако все още не сте го направили, сега е моментът да започнете да изпълнявате новогодишните си обещания.

Като за начало направете малки, но уверени крачки напред. По този начин ще можете да започнете с процеса, а всички знаем, че това винаги е най-трудното. Ако сте решили да започнете да бягате тази година, тогава не мислите много за това, просто обуйте маратонките и излезте на пистата. Може би ще стигнете само на сто метра за първия път, но не позволявате това да ви обезкуражава. Напълно нормално е да не сте подготвени и да не можете да пробягате маратон в началото, но поне ще установите приемственост.

Бягайте всеки ден и бавно увеличавайте интензивността и разстоянието. Има безброй приложения за начинаещи, както и съвети от професионални бегачи, които могат да ви помогнат с това. Ако все още не сте сигурни, присъединете се към местния клуб по бягане, тъй като това ще осигури допълнителна подкрепа и шанс да споделите опита си с хора на вашето ниво. Каквато и стратегия да изберете, ние сме сигурни, че ще влезете във форма за нула време и че бягането ще стане част от вашата рутина. Важно е да останете решени да упорствате и винаги да имате подходяща екипировка за бягане, която няма да ви задържи, но ще ви помогне да изведете бягането си на следващото ниво.

Подобно на всеки процес, мотивацията е ключът към реализацията, така че най-важното е да останете мотивирани. Помислете защо наистина искате да направите някаква новогодишна промяна, какви са ползите от това да бъде реализирана до края и как ще се отрази на живота ви в дългосрочен план. Ако сте решили да промените диетата си и да започнете да се храните по-здравословно, първо помислете за всички положителни аспекти на това решение. Здравословната диета помага на тялото да поддържа енергия и да се бори по-лесно с токсините. Приемът на храни, богати на витамини и минерали, подпомага имунната система в борбата с вирусите, а редовните и балансирани хранения в дългосрочен план намаляват наддаването на тегло. Тези предимства осигуряват и допълнителна мотивация. Повече мотивация носи повече постоянство. Не позволявайте на бързия ритъм на живот да повлияе на вашите здравословни навици - обръщайте повече внимание на здравето си, защото то е основната движеща сила на всеки. Започнете деня с балансирано хранене, мислейки хубави мисли и носейки удобни дрехи, които допълнително ще ви мотивират да упорствате във вашите решения.

Ако в списъка ви с решения има такива, които няма да спазите, сега е моментът да ги зачеркнете. Повечето от нас обикновено си поставят ясни, дефинирани и постижими цели, но често се случва да взимаме прибързани решения под прилива на празнична еуфория, без да се замисляме много дали и доколко са реалистични. Вместо това изберете по-лесни и по-осъществими решения, които ще видите като предизвикателства. Хората, които виждат проблемите като предизвикателства, определено са по-успешни в разрешаването им. Същото важи и за резолюциите. Ако вашето новогодишно решение е да научите нещо ново, направете го предизвикателство. Може би винаги сте искали да тренирате отборни спортове, да посещавате уроци по йога или да усъвършенствате танцовите си движения - осмелете се да направите това, което никога не сте вярвали, че можете да направите! Всяко ново умение ни прави по-добри и по-богати с опит, а освен това може да бъде много забавно и полезно. От вас зависи да изберете своето предизвикателство и да научите нещо ново, а ако това е спортна дейност, ние ви предлагаме да го направите с подходящо облекло, обувки и екипировка за тренировка.

И накрая, най-важното нещо – за да спазите своите обещания, трябва да намерите перфектния баланс между работа и почивка. Ако сте твърде фокусирани върху постигането на целите си, „прегряването“ може да се случи много бързо и тогава никаква стратегия или висока мотивация не могат да ви помогнат. Ето защо е добре да си правите почивка от време на време и да слушате какво ви казват тялото и ума. Мнозина се страхуват от подобни решения, защото вярват, че ще пренебрегнат ежедневните си задачи и трудно ще се върнат към рутината си. Почивката обаче не трябва да е дълга, достатъчно е всеки ден да отделяте един час, за да се отпуснете и да избягате от реалността. Гледане на филми, медитация или четене на любима книга - каквото и да изберете, важно е тази дейност да ви удовлетворява и да ви е най-вече удобно.

В същото време се старайте да не пренебрегвате хората около вас – споделените моменти с приятели ще ви заредят с положителна енергия и ще озарят деня ви. Вземете решение да прекарвате повече време с любимите си хора и не търсете оправдания! В момента студеното време и снегът не са причина да не напускате къщата и да се забавлявате добре. Стоплете се със зимни модели и напуснете зоната си на комфорт – ще видите колко добре се чувствате.

Не позволявайте и тази година вашите обещания да бъдат записани и бързо забравени - започнете, намерете мотивация и работете върху тях всеки ден и резултатите със сигурност ще дойдат. Подхранвайте тялото и ума си, укрепвайте спортния си дух и не забравяйте, че само вие сте отговорни за решенията си.

Желаем ви приятно начало на годината и успешна 2022!

Екипът на Sport Vision

Подобни статии

11.
Mar.
Актуално
Обичаш да сменяш стила си и гардеробът ти е пълен с най-различни дрехи, които съчетаваш? Ако и ти си от този тип, то със сигурност ще оцениш страхотните попа...
05.
Jan.
Актуално
Спортните решения са едни от най-честите в списъка с цели, които планираме да постигнем през Новата година.
18.
Jul.
Актуално
Ако упражненията са неизменна част от вашето ежедневие, вярваме, че и това лято няма да пропуснете.
21.
Jun.
Актуално
Представяме Ви първата итерация на модела GEL-NIMBUS, маратонки Asics Gel-Nimbus 24 с иновативна технология на междинната подметка, която ще промени въз...
12.
Apr.
Актуално
Пролетта пристигна с наситените си цветове, въздухът ухае на ново начало, ръкавите се скъсиха, слънчевите очила изплуваха от чантите и всяка стъпка стана по-...