Търсене в уебсайта
MUST WATCH: „THE LAST DANCE“
Актуално
24.04.2020.
Актуално

MUST WATCH: „THE LAST DANCE“

24.04.2020.

Феновете на баскетбола очакват с нетърпение документалния сериал „The Last Dance, който разказва историята на един от най-великите баскетболисти на всички времена и отборът, спечелил пет поредни титли от NBA лигата.

Документалните филми на Netflix са се утвърдили сред феновете на спорта. Посветени на хората, които са оставили дълбока следа в различни дисциплини и важни уроци за живота и преживявания, които ще ви мотивират. Тези хора предават посланието, че загубите трябва да се приемат като поуки, а не като причини да се откажем.

Независимо дали обичаш и редовно следиш баскетбол, историята на един от най-великите баскетболисти на всички времена и отборът на Chicago Bulls, спечелил пет поредни титли от NBA, не е за изпускане. Премиерата е в неделя, 19 април, по Netflix. 

Photo credit: instagram.com/jasonmhehir

Защо трябва да гледате The Last Dance? Защото тази “перла” от Jason Hehir е единствена по рода си и със сигурност не сте гледали друг документален филм като този. Сърцето на историята е сезонът 1997-1998 в NBA, разказан през погледа на легендарните Bulls. В първите два епизода, от общо 10, които ще бъдат излъчени до средата на месец май, имаме възможност да видим уникални кадри на известния отбор и Michael Jordan.

The Last Dance е истинско съкровище за всички фенове на баскетбола и за многобройните фенове на човека, наречен “poetry In motion”. Документалните серии съдържат повече от 500 часа материал, който успешно е бил прикриван от обществото в рамките на 20 години. През 1997 емблематичният MJ позволява на снимачен екип да следва отбора му през целия сезон, но с условието, че материалът ще бъде използван тогава, когато той разреши.

Позволението пристига почти 20 години по-късно, през 2016. Историята за успеха на Chicago Bulls разказват Michael Jordan, Scottie Pipen, Phil Jackson и още големи имена, които са участвали в легендарния отбор.

Photo credit: John Ruthroff/Agence France-Presse — Getty Images

Емоцията може да бъде усетена с всяка изминала секунда. Завладяващата енергия на хората, играли баскетбол с много по-различни подбуди от сегашните.

The Last Dance е сериал, който се фокусира не само върху спорта, но със сигурност напомня за неговата сила. Във всяка минута от документалния сериал присъстват примери за магията на спорта. Невиждани досега подробности и истории, кадри от значими точки, често постигнати в последните минути, интриги и конфликти, които се зараждат преди и след отборът да излезе на игрището – всичко това може да гледате в сериала, създаден в чест на легендарните Bulls.

The Last Dance не разказва просто за баскетбол и Jordan. The Last Dance е история за красотата на играта, момчешкия дух, любовта, която трае цял живот, отдадеността и легендите. Истинска ода за най-великите.  

Не пропускайте възможността да го гледате!

Cover photo source: NUCCIO DINUZZO/CHICAGO TRIBUNE/TNS

 

Екипът на Спорт Вижън

Подобни статии