Търсене в уебсайта
САМО ИСТИНСКИ ФЕНОВЕ НА ФУТБОЛА ЗНАЯТ ТЕЗИ ФАКТИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ШАМПИОНАТИ
Футбол
14.06.2021.
Футбол

САМО ИСТИНСКИ ФЕНОВЕ НА ФУТБОЛА ЗНАЯТ ТЕЗИ ФАКТИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ШАМПИОНАТИ

14.06.2021.

Готови ли сте за срещата на 24 нации, само една от които ще вземе ласкателната титла шампион на Стария континент? Започва дългоочакваното европейско първенство по футбол ! Ето някои интересни факти, които със сигурност не сте знаели за тази година и предишните първенства.

ЕВРО 2021 ще се проведе в повече от 10 държави

За да бъдем точни, в 12 града в 12 различни държави. Причината е 60-та годишнина от това първенство.

Stadio Olimpico в Рим ще бъде домакин на откриващата игра между Италия и Турция, докато полуфиналите и финалите ще се проведат на стадион Уембли.

Photo credit: smartbettingguide.com

Технологията VAR ще бъде използвана за първи път в историята на европейското първенство

VAR ще се използва за първи път в историята на ЕВРО 2021. Ще се използва в случаите, когато съдиите не могат да вземат решение сами.

Общият брой мачове на първенството тази година ще бъде 51

От 11 юни до 11 юли с участието на 51 мача в рамките на 31 състезателни дни. Във фазата на откриване ще участват шест групи от по четири отбора, като първите две във всяка преминават към етапа на нокаут. Четирите най-добри класирали се на трето място също ще се класират за последните 16, като всички кръгове за нокаут ще се играят като еднократни мачове.

Абсолютните рекордьори на европейското първенство са Германия и Испания

Германия и Испания държат рекорда за най-голям брой победи в европейското първенство с по три на брой, докато Франция два пъти вдига трофея.

Photo credit: dw.com

Кристиано Роналдо е най-добрият голмайстор, но не е единственият

Кристиано Роналдо държи рекорда за повечето мачове (21) и е съвместният най-резултатен заедно с Мишел Платини с девет.

Португалия стана първият отбор, който спечели турнира, въпреки че не спечели нито един мач в груповата фаза през 2016 г.

Испания е единственият отбор, който запазва трофея - 2008 и 2012 г. - и е един от най-предпочитаните отбори в шансовете за залагане на Евро 2020 (2021).

Photo credit: edition.cnn.com

Пригответе се да се насладите на магията на най-популярните футболисти в света. Ще проследим всички събития на европейското първенство, а по време на почивките се възползвайте от възможността да разгледате нашата футболна оферта и да пренесете малко магия във вашата игра на тревата.

Cover photo credit: techadvisor.com

Екипа на Sport Vision  

Подобни статии

27.
Nov.
Футбол
Целият свят на спорта беше натъжен вчера от новината, че един от най-великите на всички времена, аржентинският футболист Диего Армандо Марадона, е починал. Т...
27.
Nov.
Футбол
Nike Mercurial Superfly V CR7 FG са обувките, с които и благодарение на съвременните технологии ще имате по-добър контрол над топката и смяна посоката на игр...