Търсене в уебсайта
ТРЕНИРОВКА В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ: УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПЕРФЕКТНО ИЗВАЯНО ТЯЛО
Тренировки
12.05.2020.
Тренировки

ТРЕНИРОВКА В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ: УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПЕРФЕКТНО ИЗВАЯНО ТЯЛО

12.05.2020.

Със сигурност вече сте видели тренировките на Djordje Mijailovic – персонален треньор и Under Armour атлет, в нашите социални мрежи. Той е подготвил видео уроци за всички от вас, които тренират вкъщи, включващи упражнения за четири мускулни групи – крака, гръб, гърди и корем. Благодарение на тях, вие можете да постигнете перфектно изваяно тяло.

Коремни преси

Странични коремни преси

Едно от най-добрите упражнения за оформяне на коремните мускули изглежда много лесно, но след като започнете тренировката, ще усетите, че това не е точно така. Легнете по гръб, свийте колената и започнете да докосвате петите си първо с едната ръка, после с другата. Направете поне 3 серии по 10 повторения.

Странични коремни преси с повдигнати крака

Това упражнение изисква да вдигнете краката си, да свиете колената на 90 градуса и да поставите ръцете си зад тила. Започнете да докосвате срещуположните колена с лактите си. Направете поне 3 серии по 10 повторения.

Преси за долните коремни мускули

Докато лежите по гръб, повдигнете краката си от земята и не свивайте колената. За да направите долните коремни мускули по-здрави, снижете левия си крак до земята, без да я докосвате. Направете същото с десния. Направете поне 3 серии по 10 повторения.

Руски коремни преси

Ако искате да имате перфектно оформени коремни мускули, не трябва да пропускате руските коремни преси. Седнете на земята и повдигнете краката си. Набавете си тежест – медицинска топка би свършила най-добра работа. Докоснете земята с избраната от вас тежест, първо от лявата ви страна, после от дясната. Направете това упражнение в 3 серии по 10 повторения.

Упражнения за гръдни мускули

Планк със странично движение

Застанете в позиция за лицеви опори. Тялото ви трябва да е успоредно на земята. Започнете да извършвате странични движения с десния, после с левия крак. Направете поне 10 повторения.

Странична ротация в планк

Ще са ви нужни тежести за това упражнение. Заемете позиция за лицеви опори, като държите тежестите в двете ви ръце. Когато постигнете перфектния баланс, започнете да въртите тялото си първо от едната, после от другата страна. Трябва да стегнете ръката, която е над вас, докато извършвате ротацията. Направете поне 10 повторения.

Упражнения за крака и гръб

Клекове с тежести

Дръжте тежестите в ръцете си, докато бавно изпълнявате клековете. Гърбът ви трябва да бъде стегнат, а ръцете – близо до тялото. Тежестите винаги трябва да бъдат в ръцете ви, докато изпълнявате това упражнение. Направете поне 10 повторения.

Упражнения за гръб

Легнете по стомах, като държите тежести в двете си ръце. Вдигнете лявата си ръка и едновременно с това – десния крак. Направете същото с другата срещуположна двойка. Направете поне 3 серии по 10 повторения.

Включете тази тренировка в седмичния ви график. Резултатите ще бъдат видими скоро след това. Не забравяйте – можете да намерите екипировка и уреди в нашия онлайн магазин.

 

Екипът на Спорт Вижън

 

 

Подобни статии