Търсене в уебсайта
NEW SUMMER VIBES: НАЙ-НОВИТЕ ТРЕНДОВЕ В СВЕТА НА ФИТНЕСА
Тренировки
16.06.2020.
Тренировки

NEW SUMMER VIBES: НАЙ-НОВИТЕ ТРЕНДОВЕ В СВЕТА НА ФИТНЕСА

16.06.2020.

Разбиранията ни за здравословен начин на живот се промениха значително през последните месеци. Домовете ни се превърнаха в малки фитнес зали, отдадохме се на подбора на добра храна и редовни тренировки, за да можем да използваме пълноценно свободното си време и да останем във форма.  

Ще се съгласите, че това не е нещо лошо. Много хора намериха различни начини за тренировка в новата обстановка и продължават да ги практикуват дори сега, когато нещата бавно се връщат в обичайното си състояние. Няма съмнение, че тренировките в домашни условия ще останат като един от най-големите трендове това лято, но със сигурност не единственият. Представяме ви новите фитнес трендове, благодарение на които доста ще се изпотите, редовно ще се забавлявате и най-важното – ще останете здрави и доволни от себе си.  

Кратки, но интензивни тренировки са новият хит в света на фитнеса

Ако мислите, че тренировката ви няма как да бъде по-интензивна, трябва да ви кажем, че грешите, защото 2020 година донесе на света micro-HIIT.

Тъй като много от нас имаха натоварен график преди карантината и не всеки можеше да намери време, което да посвети на високоинтензивни тренировки (20 минути, 3 пъти в седмицата), новата ситуация ни показа, че чрез micro-HIIT упражнения можем да постигнем по-добри резултати, като отделяме по-малко време. Това означава, че ще трябва да използвате всяка свободна минута за тренировка – независимо дали е през кафе паузата, обедната почивка или друга странична дейност.   

Micro-HIIT може да бъде с продължителност 2-3 минути, не повече от 7. Постигат се страхотни резултати, защото този тип тренировки представляват “здравословен стрес” за нашето тяло, който ускорява процеса на възобновяване. Изгаряте калории и мазнини по-бързо, а резултатите са фантастични.

Динамични тренировки вкъщи са задължителнитетова лято

Някога правили ли сте динамична тренировка във фитнеса – с много минути прекарани на велоергометъра? Някои веднага биха се сетили за сцената от “Дневникът на Бриджит Джоунс”. Да, точно за такъв тип тренировка говорим!

Това лято, вместо да използвате велоергометър във фитнеса, може да изпълнявате тренировките в апартамента, на терасата или в задния двор. Инструкторът ще бъде до вас чрез сесии на живо през телефона, таблета или лаптопа. Някои вело уреди за дома имат включени програми за динамични тренировки, които можете да следвате.  

Ако карането на колело не е за вас, можете да изберете друг вид динамична тренировка. Може да включва йога и сесии по медитация, но също така и 10-минутна тренировка, която ще “събуди” тялото ви. Изберете упражнения, които харесвате и ще изпълнявате с удоволствие.

Дърветата като уред за тренировки

Това лято, дърветата могат лесно да се превърнат в нов, любим “уред” за тренировки – всички знаем колко ефективни и здравословни са упражненията на открито.   

Използвайте въжета за тренировка, защото позволяват да извършвате всяко упражнение, без да наранявате дърветата, като дори може да използвате пейките в парка – за лицеви опори, планкове, упражнения за ръце и други.

Персоналните тренировки на известни личности са абсолютен хит това лято

Много известни личности стартираха свои YouTube канали, чрез които споделят със своите последователи тренировъчните си програми. Сред тях са най-известните фитнес инструктори, но също така и звезди от Hollywood и супермодели.

За някои упражнения ще ви бъдат нужни допълнителна екипировка и уреди, за други – не. Нашият съвет е да комбинирате упражнения, фокусиращи различни мускулни групи, независимо коя известна личност ги препоръчва.

“Smart” боксинг

Един от най-новите трендове в света на фитнеса е, така нареченият, “smart” boxing. Уред следва всяко ваше движение през тренировката по бокс. Можете да го носите на китката или на глезена и да следите вашия напредък. По този начин, винаги ще знаете какъв прогрес сте постигнали и всяка тренировка ще бъде още по-забавна. Още едно предимство е, че имате възможност да сравнявате резултатите си с други потребители.

Dance, Dance, Dance

Не всеки може и има желанието да танцува, но точно танците са един от най-големите трендове на лято 2020. На пръв поглед може да изглежда лесно, но танците са много изискващ спорт. Изберете любимите си песни, освободете се и движете тялото си.  

Нашият съвет е да изберете привлекателен тоалет за всеки dance проект, защото ще ви накара да се чувствате страхотно и ще подчертае фигурата ви. Направете плейлист и започнете да се движите!

Надяваме се, че чрез тази статия сме ви убедили да дадете шанс на някоя от новите фитнес дисциплини. Вече знаете къде да намерите пълен асортимент от фитнес екипировка, която следва всяко ваше движение – в нашите магазини или онлайн.

 

Екипът на Спорт Вижън

Подобни статии