Търсене в уебсайта
6 ПРИЧИНИ ЗАЩО ОБИЧАМЕ ДА БЯГАМЕ ?
Бягане
18.05.2021.
Бягане

6 ПРИЧИНИ ЗАЩО ОБИЧАМЕ ДА БЯГАМЕ ?

18.05.2021.

Много активни бегачи казват, че е най-трудно да стартирате и да се мотивирате, но след като започнете да бягате - трудно е да спрете. Освен това много проучвания стигат до извода, че хората, които редовно бягат, живеят средно 3 години по-дълго и имат 20% повече енергия.

Ако сте си взели почивка от бягането или тепърва се подготвяте, препоръчваме ви да включите упражненията за стабилизиране, които са необходими за всички бегачи, преди да излезете на пистата.

Общото между много фенове на бягането е, че им харесва усещането след маршрут и ние ви предлагаме още 6 причини, поради които обичаме да бягаме и да му се наслаждаваме .

1. Не е необходим специален талант за бягане

Колкото и да смятаме, че не сме талантливи и физически предопределени да спортуваме - нарушаваме този предразсъдък, защото дори не ни е необходим талантът да бягаме.. Единственото, което е необходимо, е силна воля и мотивация за постигане на резултати и нека не пренебрегваме качествената екипировка за бягане. Началото е най-трудно, но не забравяйте - просто трябва да направите тази крачка напред и да не губите мотивация.

2. Напредъкът в бягането е видим

Когато най-накрая започнете и решите да бягате редовно, резултатите със сигурност няма да бъдат пропуснати. Когато тичате редовно, можете да усещате напредък всеки ден - колкото и да мислите обратното. Утре ще бъдете по-бързи от днес, в по-добра форма и с поне още няколко избягани метра.

3. Running in nature? Big YES! 3. Тичане сред природата? Голямо ДА!

Във вихъра на ежедневието, за съжаление, често пропускаме да се наслаждаваме на природата и чистия въздух - дори ако е в близкия парк, на пътека край реката или някъде навън. Когато бягането стане ваша рутина, изберете някое място и се насладете на чистия въздух и звуци. Освен това - бягането във външна среда е безплатно и естествените повърхности са по-подходящи за бегачите. Ако решите да тичате вечер, ще изчистите мислите си и ще почувствате облекчение от натрупаната негативна енергия и стрес. Кой не харесва това чувство?

Докато бягаме - не мислим за проблеми

Често чуваме от бегачите, че бягането е лек за тях. Когато се замислим по-добре, наистина има смисъл. В момента, в който обуем любимите си маратонки, сложим си слушалките, пуснем любимия си плейлист и започнем да бягаме - фокусът ни е само върху маршрута. Тогава няма грижи и проблеми - само аз, целта и пътят.

5. Бягането винаги ни поставя предизвикателства

 „Днес бягахте 5 км. Утре ще направя повече!“, Звучи ли ви познато? Състезателен дух и адреналин, повечето бегачи просто са предизвикани към нови цели и разширяване на границите. В същото време повечето бегачи не са склонни да стагнират - така че за тях всеки нов ден е ново предизвикателство на пистата. Тази енергия, която тласка напред, всъщност е чара на бягането, но и други спортни дейности

6. Бягането има положителен ефект върху настроението и здравето

Общото заключение на много научни изследвания е, че дори 5 минути бягане на ден подобряват мозъчните функции и сърдечно-съдовата система.

Освен това, ако бягате всеки ден (или няколко пъти седмично), ще изпитвате удоволствие от „малки“ победи на пистата, но най-вече поради това правите добро нещо за себе си и тялото си. За добро настроение и заряд на положителна енергия отделете поне няколко минути от свободното си време и се отправете към пътеката. P.S. Не забравяйте, че качественото оборудване за бягане също е важно.

Независимо дали изминавате 5, 10 или повече километра през деня - най-важното е да направите добро нещо за тялото и здравето си, в дългосрочен план. Обичайте още повече да бягате и внимавайте да не допускате най-честите грешки след бягане.

Ако се подготвяте за пистата и имате нужда от качествена екипировка за бягане, голям избор ви очаква в магазините Sport Vision, както и в онлайн магазините.

Подобни статии

05.
Mar.
Бягане
В този блог Ви разкриваме какви са иновациите и предимствата на маратонките GEL-NIMBUS 26 спрямо предишните и защо ще ги обикнете от първата стъпка.
07.
Aug.
Бягане
Ако бягането е вашата редовна дейност, тогава правилната хидратация е важен урок за вас. Знайте кога, колко и каква течност да приемате.
21.
May.
Бягане
Дните с високи температури се приближават, но също така и състезания, с които ще можете да се справите по-лесно с тези дрехи. По-долу са моделите, които тряб...
07.
Jul.
Бягане
Това са грешките, които повечето от вас правят след бягане.