Търсене в уебсайта
За най-добрия старт на деня: 5 упражнения, които трябва да станат част от сутринта ви
Тренировки
14.07.2020.
Тренировки

За най-добрия старт на деня: 5 упражнения, които трябва да станат част от сутринта ви

14.07.2020.

Трудно ли ви е сутрин да станете от леглото, защото ви е топло и уютно под завивките? Веднага имате нужда от кафе, след като сте станали, за да можете да функционирате? Или сте толкова намръщени, че хората стоят настрана от вас?

Не всеки се чувства в кондиция рано сутрин…

Само с няколко трика можете да подобрите своята сутрешна рутина, да водите по-здравословен начин на живот и да започнете деня си в добро настроение.

РАЗТЕГНЕТЕ СЕ

Няколко леки разтягания, преди да сте станали от леглото, ще „включат“ тялото и ще задвижат кръвта за деня.

ЗАКУСВАЙТЕ

Никога нямате време за вкусна закуска? Около 18% от мъжете и 13% от жените на възраст между 35 и 54 години пропускат закуската. А как ви се струва да станете 15 минути по-рано? Хранителната закуска ви дава енергия и предоставя по-стабилни нива на глюкозата следобеда и вечерта. Вие ще сте доволни и няма да посягате толкова често към нездравословните снаксове.

Мотивирани ли сте да бъдете по-активни сутринта, за да се чувствате дори още по-добре?

Независимо дали правите няколко лесни упражнения, за да се събудите, или започвате деня си с високоинтензивна тренировка – изборът е ваш. Важното е да започнете с движение!

ОСТАВЕТЕ ТЕЛЕФОНА СИ

Повече от 30% от всички хора поглеждат към телефона си в първите 5 минути след като са се събудили. Нарушете този цикъл. Гледането в екрана на телефона веднага повишава нивото на стреса.

ПУСНЕТЕ СЛЪНЧЕВАТА СВЕТЛИНА

Дръпнете завесите и щорите и пуснете светлината: светлината изпраща сигнал до мозъка, че е време да се събудите и да спрете да произвеждате мелатонин – хормонът, регулиращ съня. Отворете прозорците, за да се насладите и на свежия въздух.

ОТКРАДНЕТЕ СИ 5 МИНУТИ

Насладете се на 5 тихи минути сутринта, за да изпиете кафето или чая си. Направете план със задачите си за деня или направете списък с нещата, за които сте благодарни. Нищо няма да направи деня ви по-хубав от позитивното отношение към него!

ТРЕНИРОВКИТЕ ИМАТ МНОГО ПОЛОЖИТЕЛНИ СТРАНИ:

  • Лесно е да се придържате към сутрешните тренировки, защото можете да го отбележите като „свършено“ в списъка си със задачи за деня
  • Тренировките на празен стомах помагат за изгарянето на 20% повече мазнини. Ще задвижите метаболизма си и ще горите повече калории през деня
  • Очаква ви дълъг работен ден? Няма проблем. Тренировките сутрин подобряват продуктивността. Ще се чувствате изпълнени с енергия през целия ден.

Направете здравословна промяна в ежедневието си – променете сутрешната си рутина и се наслаждавайте на ползите след това.

Photo credit: runtastic.com

Екипът на Sport Vision

Подобни статии

16.
Nov.
Тренировки
Научете защо възстановяването на мускулите след тренировка е също толкова важно, колкото тренировката.
02.
Nov.
Тренировки
Кое е по-добро - бягане или скачане на въже? Отговора е скрит в следващия текст.
09.
Sep.
Тренировки
Разкриваме защо ежедневните кардио тренировки не носят желаните резултати и как да направите добър план за тренировка.
19.
May.
Тренировки
Разберете защо технологията Iso-Chill е неоспорима в света на тренировките и любима на най-добрите спортисти.
19.
Apr.
Тренировки
New Balance FuelCell Rebel v2 маратонки за бягане ще позволят всяка тренировка да бъде най-добрата ви досега. Разгледайте техните изпълнения.
21.
Jan.
Тренировки
Ако смятате корема си за проблемна зона, когато става въпрос за загуба на мазнини, вижте тези съвети.
05.
Jan.
Тренировки
Въпреки че празниците още не са приключили, време е да изгорите всички калории, които сте „спечелили“ през предходните дни! Представяме ви 30-мин...
16.
Dec.
Тренировки
Планкът е едно от най-добрите упражнения за цялото тяло. Вижте динамичните упражнения, които можете да правите у дома.
01.
Oct.
Тренировки
Bulgaria Fittest 2020 е индивидуално двудневно състезание, което се проведе на 29ти и 30ти Август 2020г. в София, а в спортна арена се превърна залата на Cro...
24.
Sep.
Тренировки
Мързелът приключи - време е да се върнете към тренировките! За да ви мотивираме, насочваме вниманието ви към най-популярните тренировки в YouTube на вашите л...