Търсене в уебсайта
ТРЯБВА ЛИ ДА ПРАВИТЕ КАРДИО всеки ден, за да отслабнете?
Тренировки
09.09.2021.
Тренировки

ТРЯБВА ЛИ ДА ПРАВИТЕ КАРДИО всеки ден, за да отслабнете?

09.09.2021.

Първото нещо, което всички ние свързваме със загубата на тегло, е високоинтензивна тренировка и продължително кардио, усилие и силна воля за постигане на желаните резултати. Фитнес експертите и лекарите обаче ни предупреждават да не попадаме в капана на безкрайните кардио упражнения, защото те няма да ни донесат очаквания резултат. Кардио тренировките са важна част от плана за упражнения, но трябва да създадете баланс. Тренировките не трябва да продължават с часове, нито трябва да харчим цялата си енергия за тях. Напротив. Тренировките трябва да са редовни, те трябва да продължават подходящо време и трябва да осигуряват добра енергия и усещане за лекота.

 

Трябва ли да правите кардио всеки ден, за да отслабнете?

Според експертите отговорът на този въпрос е прост и той гласи НЕ. Дългите бягания по бягаща пътека или навън, скандинавските ски, колоезденето или бързото ходене могат да бъдат чудесни съюзници при топенето на мазнини, но само ако се извършват според добре обмислен план. Експертите настояват да постигнете най -добър ефект при отслабване, като комбинирате силови упражнения и кардио тренировки. Внимателно подбраното оборудване за тренировки може да бъде чудесен съюзник при постигането на поставените цели. Благодарение на клиновете за тренировка с характеристики на компресия, активни тениски и удобни тренировъчни или маратонки за бягане, които осигуряват връщане на енергия при всеки контакт с повърхността, ще направите своя план за упражнения още по-лесен за изпълнение.

 

Известно е, че понастоящем кардиото води до най-ефективното изгаряне на калории, което не е така при силовите тренировки. Кардиото дава бързи резултати в началото, но по -късно се застоява, докато тренировките с тежести или тренировките със собствено тегло поставят тялото ви в състояние на „борба“ с излишните мазнини и калории, които приемате. Силовите тренировки създават мощно оръжие в битката срещу наднорменото тегло, в дългосрочен план. Ето тайната. Тренировките с тежести изграждат мускулите ви, а мускулният растеж ускорява метаболизма ви, което означава, че тялото ви изгаря калории дори когато почивате. Звучи добре, нали?

 

Силовите тренировки са по -динамични от кардиото и борбата със себе си е специален вид предизвикателство. Сложете си тренировъчни ръкавици и се справете с тежестите. Ще се радвате на ежедневни малки победи.

Колко дълго трябва да продължи ефективното кардио?

Кардио тренировките могат да се извършват по няколко начина, за да бъдат ефективни и да получат всички ползи, които предлагат. Можете да започнете всяка тренировка с 20-минутно кардио, а след това да се ангажирате със силови упражнения, с тежести за оформяне на тялото и след това упражнения за разтягане.


Второто предложение предполага, че правите кардио 45 минути веднъж или два пъти седмично, а друг път правите упражнения, съобразени с вашите нужди, възможности и цели. Препоръчали сме някои силови тренировки, за които ще ви трябват тежести в един от предишните текстове на блога.

Кардиото, освен класическата тренировка във фитнеса, може да включва и плуване, гребане, бокс или състезателно ходене. Тъй като тези видове тренировки често могат да бъдат досадни, смесете ги, намерете някой, който е в подобна форма като вас, и тренирайте с партньор. Това е добър начин да се мотивирате един друг и да не се отказвате от упражненията.

За тези, които не са почитатели на фитнес и фиксиран график за тренировки

Ако не сте фанатик на фитнес и не обичате да тренирате на закрито или не искате да отделяте час на ден за тренировки, можете сами да създадете план за тренировка през деня. Три пъти на ден 10-минутно състезание с други ежедневни дейности ще изгори достатъчно калории и ще ви накара да се почувствате по-добре и по-активни. Практикувайте бърза разходка от спирката до офиса, изкачете се по стълбите, вместо да използвате асансьора, или просто вървете с раница на гърба си. За това не се нуждаете от специално оборудване. Изберете раница със специално отделение за маратонки и винаги, когато имате нужда от тях, те са на една ръка разстояние.

Бързият ритъм на живот диктува нови правила, така че трябва да се адаптираме и никога да не се отказваме от дейности, които ни носят ползи.

 

Последните изследвания подкрепят т. Нар. Интервално обучение, което включва поредица от упражнения на интервали няколко пъти на ден. До класическите фитнес тренировки с интервали, това може да бъде и състезателно ходене, плуване, бързо колоездене с наклони и товари. Този вид обучение не ви създава неудобства, добро е в дългосрочен план, може да се прави всеки ден и дава видими резултати, които се отразяват в желаната форма, добро здраве и външен вид.

 

 

Изводът е следният. Експертите са съгласни в едно - добър план за обучение е този, който включва кардио и тренировки с тежести. Това води до най -добри и бързо видими резултати, движи тялото ви и със здравословна и балансирана диета формира здравословен начин на живот в дългосрочен план. Това трябва да е целта на всеки от нас!

Мускулите растат и стават във формата на вретено, мастните натрупвания изчезват неудържимо, а вие ставате по-удовлетворени и мотивирани за тренировка.

Не се обезсърчавайте от предстоящите есенни дни! В нашите магазини и онлайн магазин ще намерите богат избор от екипировка за тренировки, която е истински вятър отзад и мотивация за всеки ден и за всякакви метеорологични условия. Няма оправдания, здравето винаги е на първо място!

 

Екипа на Sport Vision

Подобни статии

16.
Nov.
Тренировки
Научете защо възстановяването на мускулите след тренировка е също толкова важно, колкото тренировката.
02.
Nov.
Тренировки
Кое е по-добро - бягане или скачане на въже? Отговора е скрит в следващия текст.
19.
May.
Тренировки
Разберете защо технологията Iso-Chill е неоспорима в света на тренировките и любима на най-добрите спортисти.
19.
Apr.
Тренировки
New Balance FuelCell Rebel v2 маратонки за бягане ще позволят всяка тренировка да бъде най-добрата ви досега. Разгледайте техните изпълнения.
21.
Jan.
Тренировки
Ако смятате корема си за проблемна зона, когато става въпрос за загуба на мазнини, вижте тези съвети.
05.
Jan.
Тренировки
Въпреки че празниците още не са приключили, време е да изгорите всички калории, които сте „спечелили“ през предходните дни! Представяме ви 30-мин...
16.
Dec.
Тренировки
Планкът е едно от най-добрите упражнения за цялото тяло. Вижте динамичните упражнения, които можете да правите у дома.
01.
Oct.
Тренировки
Bulgaria Fittest 2020 е индивидуално двудневно състезание, което се проведе на 29ти и 30ти Август 2020г. в София, а в спортна арена се превърна залата на Cro...
24.
Sep.
Тренировки
Мързелът приключи - време е да се върнете към тренировките! За да ви мотивираме, насочваме вниманието ви към най-популярните тренировки в YouTube на вашите л...
23.
Jul.
Тренировки
Кажете „Здравей“ на слънцето всяка сутрин с тези 5 упражнения за разтягане за всеки ден, които препоръчва йога инструктор.